dinsdag, 4. november 2008 - 22:36

Gemeente Meppel ondersteunt Nationale Klimaatstraatfeest

Meppel

Tot half mei staat Meppel in het kader van de feestelijke campagne het Nationale Klimaatstraatfeest, waarbij buren samen energie besparen. De Bernagie en Boerkist zijn de eerste straten in Meppel die mee doen aan de uitdaging om de meest energiebesparende straat van Nederland te worden. Wethouder Ton Dohle van de gemeente roept alle inwoners op mee te doen aan deze campagne zodat ook “de volgende generaties Meppelers kunnen wonen en leven in een duurzame en fijne omgeving�.

Doel van het Klimaatstraatfeest is inwoners bewust te maken van hun energiegebruik en hen middelen aan te reiken milieubewuster te leven. Het klimaatstraatfeest past daarmee in het milieuactieplan 2007-2010 van de gemeente Meppel om samen met inwoners van de gemeente een goed milieubeleid te voeren, te streven naar een toename van het gebruik van duurzame energie en afname van het totale gebruik van energie. Dohle: “Door samen met buren te praten over het klimaat en acties te bedenken, hopen we dat de inwoners van onze gemeente zich realiseren dat ze daadwerkelijk wat kunnen doen voor het milieu�.

Straten kunnen zich aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl. Door vervolgens met buren gezamenlijk acties te bedenken en maatregelen te nemen, verdient een straat punten. Hoe meer punten, hoe meer kans op een van de vijfhonderd straatfeesten die op 16 mei 2009 gewonnen kunnen worden. De straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest .In het SBS6-programma Piets Weerbericht wordt wekelijks een Klimaatstraat-item uitgezonden, uit steeds een andere deelnemende straat.

Om straten te aan te moedigen deel te nemen aan het klimaatstraatfeest, heeft de gemeente Meppel de eerste stap gezet door de campagne te ondersteunen. Daarmee krijgt elke straat die meedoet of in de toekomst mee zal doen, 1.000 punten extra. Een voorsprong dus voor de Meppeler straten.

Voor het Klimaatstraatfeest werken samen: SenterNovem, De Nederlandse Woonbond, Provinciale Milieufederaties, Vereniging Klimaatverbond Nederland, Milieu Centraal, Buurtlink.nl en Meer met Minder. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne.
Provincie:
Tag(s):