maandag, 2. juni 2008 - 17:20

Gemeente Roermond en politie waarschuwen voor woning-inbraken

Roermond

De gemeente Roermond en de politie attenderen inwoners van de Midden-Limburgse gemeente erop alert te zijn voor inbrekers, ook in de warme zomermaanden. Als het warmer wordt laten mensen vaker deuren open, garagepoorten omhoog en ramen op een kier. Een ideale situatie voor woninginbrekers als de bewoners even weg zijn, even boven zijn of even zelf niet meer in de open ruimte aanwezig zijn, zo waarschuwt de gemeente.

Hoewel het omslachtig is telkens weer alles goed dicht te maken en af te sluiten, worden daarmee wel inbrekers tegengehouden. Een diefstal uit een woning heeft namelijk vaak een grote impact. In 2007 hebben in Roermond bijna 500 inbraken in woningen plaatsgevonden. Regelmatig werden er geen braaksporen na een inbraak aangetroffen. Dit duit erop dat de dader de woning eenvoudig kon betreden.

Politie en Stadstoezicht (gemeente) houden extra toezicht in de wijken. Mensen worden erop geattendeerd vooral hun deuren en ramen goed af te sluiten. Mensen die met vakantie gaan kunnen dit melden bij de afdeling Stadstoezicht. De afdeling controleert dan de woning tijdens de vakantieperiode.
Provincie:
Tag(s):