woensdag, 21. mei 2008 - 15:59

Gemeente Roermond waarschuwt motorrijders voor diefstal

Roermond

De gemeente Roermond waarschuwt motorrijders voor diefsal van hun voertuig. Vooral motoren van Duitse en Belgische bezoekers aan de regio, zijn vaak het doelwit van motordieven, zegt de gemeente. Daarom heeft de gemeente in samenwerking de Provincie Limburg op meerdere plaatsen in de stad motorpalen geplaatst, waaraan meerdere motoren kunnen worden bevestigd.

De motorparkeerplaatsen liggen in de buurt van winkelpromenades en terrassen, in de Voorstad Sint Jacob, aan de kruising Wilhelminaplein/Venlosepoort, op het Stationsplein, Munsterplein, aan de Roersingel in de buurt van de Steenen Brug en op de Markt.

Bij tuincentra in Roerdalen (Herkenbosserweg/Rothenbach) is een stijging van het aantal motordiefstallen geconstateerd. Ook hier gaat het voornamelijk om Duitse motoren die alleen via het stuurslot zijn afgesloten. Om het probleem te bestrijden is een project opgestart. In samenwerking met de Gemeente Roerdalen worden op deze locaties waarschuwingsborden geplaatst in de Duitse en Nederlandse taal. Daarnaast richten de ondernemers speciale parkeerplaatsen in voor motoren en controleert de politie extra in het weekend en op Duitse feestdagen.
Provincie:
Tag(s):