woensdag, 28. mei 2008 - 9:21

Gemeente schenkt 35 mille aan slachtoffers Birma

De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen gaat 35 duizend euro overmaken naar giro 555 om de slachtoffers te helpen van de cycloon Nargis in Birma. De gemeenteraad heeft daar mee ingestemd. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben gironummer 555 opengesteld voor hulp aan de slachtoffers in Birma. Het land werd begin mei getroffen door een zware cycloon.

Tienduizenden mensen verloren het leven als gevolg van de natuurramp en nog eens tienduizenden raakten dakloos. De slachtoffers hebben dringend behoefte aan hulp. De Samenwerkende Hulporganisaties zeggen minimaal 4,6 miljoen euro nodig te hebben voor de eerste noodhulp. Inmiddels is ruim één miljoen euro binnen. Het geld wordt besteed aan tenten, voedsel, water, waterzuiveringstabletten, medicijnen en muskietennetten. Internationale netwerken van het Rode Kruis en Unicef hebben inmiddels tonnen noodhulpgoederen het land ingebracht en verspreid.

Gezien de grote nood die in Birma heerst, heeft de gemeenteraad besloten één euro per inwoner over te maken aan giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Ruim drie jaar geleden besloot de gemeenteraad daar ook toe nadat op Tweede Kerstdag grote delen van Azië werden getroffen door een tsunami.
Provincie:
Tag(s):