woensdag, 23. april 2008 - 19:53

Gemeente Sevenum wint aanmoedigingsprijs kwaliteitshandvest

Sevenum

De gemeente Sevenum heeft woensdagmiddag de aanmoedigingsprijs gewonnen in de wedstrijd om het beste kwaliteitshandvest van 2008, georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De prijs, bestaande uit een bronzen beeld, is uitgereikt door staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken tijdens de nationale conferentie “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt�.

De aanmoedigingsprijs is er voor de instelling/organisatie die nog niet klaar is met de invoering van een handvest, maar al wel buitengewone normen heeft geformuleerd. Sevenum werd in deze categorie als winnaar aangewezen door een onafhankelijke jury.

De prijs is in het leven geroepen door het Ministerie van BZK ter stimulering van het gebruik van kwaliteitshandvesten in overheidsorganisaties. In een kwaliteitshandvest verwoordt een publieke organisatie aan welke kwaliteitsnormen haar dienstverlening voldoet. De servicenormen in een kwaliteitshandvest zijn veelal breder dan de wettelijke termijnen opgenomen in de Algemene wet bestuursrecht.
Provincie:
Tag(s):