dinsdag, 12. februari 2008 - 21:51

Gemeente Tynaarlo gaat hard plastic apart inzamelen

Tynaarlo

Met ingang van donderdag kunnen inwoners van de gemeente Tynaarlo harde plastics apart van het andere grof vuil inleveren op de milieustraat. De gemeente wil in 2008 minimaal 14 ton harde plastics inzamelen, waarvan minimaal 80% moet worden gesorteerd en bewerkt tot nieuwe grondstof voor de kunststofindustrie.

De plastics worden nu nog als grof vuil verbrand in Wijster. Voor het inleveren geldt het normale tarief van de milieustraat (€ 0,14 per kilo).

De gemeente wil met het gescheiden inzamelen van harde plastics bijdragen aan CO2-reductie en aan een toename van het hergebruik van afvalstoffen. De harde plastics die apart aangeleverd kunnen worden zijn bijvoorbeeld plastic tuinstoelen, tafels, emmers, kratjes, bloempotten, jerrycans, schrootjes, dakplaten e.d. De plastics moeten ongeveer de afmeting van een emmer hebben en mogen geen ijzer, gevarene-tiket of ernstige verontreinigingen bevatten. Medewerkers van de milieustraat zullen de bezoekers van de milieustraat zo nodig begeleiden bij het sorteren.

De firma Virol BV uit Scheemda gaat de afvoer en verwerking van de harde plastics in 2008 verzorgen.
Provincie:
Tag(s):