dinsdag, 11. maart 2008 - 19:41

Gemeente Tynaarlo vervult wensen van inwoners

Tynaarlo

Wat zou u wensen? En voor wie? Zet tegenwoordig de televisie aan en je ziet het: wij gunnen de medemens wel iets, tenminste als we een wens in vervulling mogen laten gaan. Maar het komt er meestal niet van. Dat heeft niet zozeer met onwil te maken, maar meer met onmacht. Niet verwonderlijk, wensen vervullen is nu eenmaal zwaar werk. Zonder de fles van Alladin kost wensen vervullen vaak geld en meestal is medewerking van anderen nodig.

De jubilerende gemeente Tynaarlo heeft daar dit jaar in voorzien. Het gemeentebestuur gaat tien wensen voor haar inwoners vervullen. Tien keer steekt de gemeente de helpende hand uit naar mensen met een wens voor een mede inwoner van de gemeente.

Via de speciale jubileumwebsite www.tienjaartynaarlo.nl en locale en regionale media spoort het college van B en W haar inwoners aan om wensen te doen. Burgemeester Jan Rijpstra: “Men mag echt alles wensen. Natuurlijk liever voor iemand anders dan voor zichzelf. We vervullen ’t liefst een wens voor bijvoorbeeld de buurman of buurvrouw, iemand uit de straat of het dorp, een familielid, noem maar op. De meest sympathieke wensen kunnen rekenen op onze steun en realisatie. Er gelden geen harde criteria, iedereen mag wensen wat hij of zij wil. Het kan echt van alles zijn. Ook Tynaarlo heeft die fles van Alladin niet, dus het moet natuurlijk wel een haalbare wens zijn. Dus de lang gekoesterde wens van iemand om met de spaceshuttle op reis te gaan zal ook voor ons lastig te vervullen zijn. Maar we helpen verder iedereen graag op weg met leuke ideeën!�

De wensen stromen inmiddels bij de gemeente binnen. Met één ervan is de gemeente al hard aan de slag. Op achttien maart wordt met de eerste wens die de gemeente in vervulling laat gaan een inwoner van Tynaarlo op een bijzondere manier verrast.
Provincie:
Tag(s):