woensdag, 20. augustus 2008 - 16:30

Gemeente Urk bij beste 10 leerbedrijven 2008

Urk

De Gemeente Urk is voorgedragen voor de prijs van 'Beste leerbedrijf van het jaar 2008'. De wedstrijd is door kenniscentrum ECABO uitgeschreven onder al zijn sectoren, zowel de economisch-administratieve, de ICT-, als de orde- en veiligheidsector.

Het selectieteam ECABO heeft uit alle nominaties een selectie gemaakt van de tien beste leerbedrijven. De gemeente Urk behoort tot één van deze beste leerbedrijven. Andere genomineerden voor de prijs waren o.m. Strukton Railinfo, de beveiligingsdienst van de Tweede Kamer, het Centraal Justitieel Incasso Bureau en gemeente Rotterdam.

Op 11 juli 2008 heeft de vakjury hieruit een definitieve selectie van de drie finalisten gemaakt. Helaas behoorde gemeente Urk hier niet bij, maar het college en de directie van de gemeente Urk zijn trots op het bereikte resultaat.

Tijdens een evenement op 25 november 2008 wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt van de vakjury een geldbedrag en een sculptuur. Het prijzengeld (€2.500,-) moet worden besteed aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject in de sector of aan een project dat de sector promoot.

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. Bedrijven in alle mogelijke sectoren en van uiteenlopende omvang hebben oog voor het opleiden van hun medewerkers van de toekomst, zo komt duidelijk naar voren.

Op de werkvloer lopen veel betrokken praktijkleiders, die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen. Leren in de praktijk krijgt ook steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven, zoals de gemeente Urk, nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus.
Provincie:
Tag(s):