vrijdag, 15. augustus 2008 - 17:36

Gemeente Venlo helpt 100 werklozen aan werk

Venlo

De gemeente Venlo gaat ongeveer honderd langdurig werklozen aan het werk helpen in participatiebanen bij diverse non-profit organisaties in Venlo en omgeving. De eerste deelnemers zijn inmiddels al aan de slag.

Langdurig werklozen die in een participatiebaan aan het werk gaan, krijgen maximaal drie jaar salaris van de WAA. Hierdoor zijn zij niet meer afhankelijk van een bijstandsuitkering. De gemeente Venlo financiert het project. Organisaties die de mensen een plek geven betalen hiervoor geen vergoeding, zij dienen wel een stuk verantwoordelijkheid te dragen voor de begeleiding en ontwikkeling van de medewerkers.

Wethouder Ramon Testroote (Werk & Inkomen) is blij dat de participatiebanen nu daadwerkelijk van start zijn gegaan: “We hebben in Venlo gekozen voor een gedegen voorbereiding, omdat er naast de voordelen ook een aantal valkuilen opduiken bij het scheppen van participatiebanen. In dit project is het belangrijkste doel het bewerkstelligen van menselijke groei in lijn met het Education First principe.�
Provincie:
Tag(s):