maandag, 2. juni 2008 - 12:23

Gemeente Venlo opent meer loketten om wachttijd te bekorten

Venlo

De gemeente Venlo neemt maatregelen om de wachttijden bij de gemeentelijke loketten te bekorten. Meer loketten open op de uren dat er veel klanten zijn en vaker op afspraak, vat wethouder Peter Freij (Groen, Cultuur & Organisatie) samen.

Op de drukke donderdagavond gaan voortaan alle loketten open en op woensdagmiddag wordt de openingstijd verlengd. Doordat steeds meer mannen én vrouwen werken, wordt het op donderdagavond en woensdagmiddag steeds drukker, motiveert Freij. Aan die trend passen we onze openingstijden aan.

Een andere verandering is dat er voortaan op het stadskantoor in Venlo een afspraak kan worden gemaakt voor het aanvragen van nieuwe paspoorten, rijbewijzen, uittreksels uit geboorte- en bevolkingsregisters en dergelijke.

Even snel voor het werk naar de gemeente kan ook, doordat de loketten een uur eerder open gaan dan voorheen. Wie tussen 08:00 en 09:00 uur geholpen wil worden, moet wel een afspraak hebben gemaakt.

De maatregelen passen in het streven van de gemeente Venlo om onnodige bureaucratie te bestrijden en de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen te verbeteren.
Provincie:
Tag(s):