dinsdag, 13. mei 2008 - 16:57

Gemeente Venray verbetert toegankelijkheid bushaltes

Venray

De gemeente Venray wil de komende drie jaren bij maar liefst 38 bushaltes in de gehele gemeente de toegankelijkheid verbeteren. Hiervoor vraagt zij de gemeenteraad € 349.000 beschikbaar te stellen. Reizigers met rollator of kinderwagen en reizigers die slecht ter been zijn kunnen dan gemakkelijker met het openbaar vervoer reizen, meldt de gemeente.

De gemeente verhoogt de perrons van bushaltes, zodat ze beter aansluiten op de lagevloerbussen van Veolia. De instap wordt nagenoeg gelijkvloers waardoor er voor veel reizigers nauwelijks nog een drempel is om de bus in te stappen. Behalve een hoger busperron plaatst de gemeente bij enkele bushaltes ook fietsklemmen en komen er wachthokjes bij enkele bushaltes, zodat men niet meer in weer of wind op de bus hoeft te wachten. Samen met de elektronische informatiepanelen van Veolia moeten al deze maatregelen ervoor zorgen dat het plezieriger wordt om met het openbaar vervoer te reizen.

Het bushalteplan is deels een uitwerking van landelijk beleid dat stelt dat in 2010 47% van de bushaltes op de goede hoogte moeten zijn. Dit beleid is erop gericht dat ook reizigers met fysieke beperkingen zo veel mogelijk zelfstandig met het openbaar vervoer moet kunnen reizen. Omdat het een provinciale aftrap betreft vraagt de gemeente een subsidiebedrag van € 19.000 aan de provincie. Met de 38 haltes die de komende jaren aan bod komen verbetert de gemeente bijna de helft van alle bushaltes. In de toekomst heeft iedere dorpskern en woonwijk minimaal één bushalte die goed toegankelijk is. Het college van B en W vraagt binnenkort aan de gemeenteraad om voor dit project een krediet ter beschikking te stellen.
Provincie:
Tag(s):