dinsdag, 4. november 2008 - 8:25

Gemeente vergoedt computers en andere indirecte schoolkosten

Hoogezand - Sappemeer

Voor alle schoolgaande kinderen in de gemeente Hoogezand - Sappemeer van 4 tot 18 jaar geldt dat er een vergoeding mogelijk is voor indirecte schoolkosten. Het maakt niet uit wat als het maar met de school te maken heeft.

Voorbeelden: Een computer, internet, bureau, liniaal, schooltas, agenda, tekenmateriaal, pen, excursie, kennismakingsweken, reiskosten schoolzwemmen, overblijfkosten of wat dan ook.
Maximaal vergoedt de gemeente:

· € 125,00 per kind per schooljaar voor het basisonderwijs

· € 275,00 per kind per schooljaar voor het voortgezet onderwijs.


Voor starters in het voortgezet onderwijs (kinderen in de eerste klas) kunnen ouders verder nog

€ 600,00 extra krijgen voor de aanschaf van een computer en internet.


Maximaal inkomen

U komt hiervoor in aanmerking als uw inkomen niet hoger is dan de norm van het Stimuleringsfonds

Voor stellen bruto € 1.560,09 en voor alleenstaande ouders bruto € 1.492,26 per maand (norm per 1 juli 2008). Voor het Stimuleringsfonds zijn uw heffingskortingen van de belastingdienst geen inkomsten. Die hoeft u dan ook niet mee te tellen.

Nota’s

Omdat de scholen al begonnen zijn denkt de gemeente dat u al veel kosten heeft gemaakt. Natuurlijk mag u ook de (voor dit schooljaar) al gemaakte kosten bij ons declareren (ook de computer).

U mag de nota’s opsparen tot u de maximale vergoeding heeft bereikt. Als u binnen een jaar nota’s inlevert dan hoeven wij u niet teleur te stellen. De nota’s mogen niet ouder zijn dan een jaar.

Offerte

Niet iedereen kan de kosten voor een computer voorschieten. De gemeente betaalt u ook als u ons een offerte geeft voor de computer. Men moet dan wel binnen twee weken de nota van de computer inleveren.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op website van de gemeente
Provincie:
Tag(s):