vrijdag, 23. mei 2008 - 16:29

Gemeente verwent leerlingen ‘De Zwengel’

Het uitje van de afdeling Jeugd & Onderwijs van de gemeente Den Bosch stond dit jaar in het teken van de ‘Verwenzorg’. Ruim dertig medewerkers speelden met meer dan 70 leerlingen van De Zwengel uit Vught een Vossenjacht-spel. De Zwengel is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs die samenwerkt met het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof.

Stuwende kracht achter de verwenzorg is al enkele jaren de (geridderde) ambassadrice Joke Zwanikken-Leenders. Verwenzorg wil andere aandacht geven dan de medische. Bij verwenzorg draait het om persoonlijke attentie, om blije momenten die je meer van het leven laten genieten. Het idee sprak de afdeling Jeugd & Onderwijs zó sterk aan, dat het personeelsuitje dit jaar in het kader van de verwenzorg werd geplaatst.

Na de busrit Vught – Den Bosch werden de kinderen ontvangen door wethouder Eigeman van Jeugd en Onderwijs. Hierna voerde de vossenjacht langs verschillende locaties waarop, tot groot plezier van de ‘jagers’, korte toneelstukken werden opgevoerd door medewerkers van Jeugd en Onderwijs: glazenwassers, zwervers, parkeerwachters, hockeyers, zelfs een kapsalon op straat! Opdracht voor de kinderen daarbij was om te speuren naar letters voor een woordpuzzel.
Na de vossenjacht werd er gezamenlijk geluncht op het Stadhuis.
Provincie:
Tag(s):