zondag, 9. november 2008 - 10:55

Gemeente verzorgt gratis rijtraining in de parkeergarage

Borne

Voor alle inwoners van de gemeente Borne die klamme handen krijgen tijdens het parkeren van hun auto in een parkeergarage gaat de gemeente Borne vanaf 17 november een speciale en voor hen gratis rijles organiseren in de parkeergarage onder het Kulturhus. Dit heeft de gemeente laten weten.

Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om hun rijangsten door middel van cursussen en trainingen aan te pakken. Rijscholen spelen hierop in en specialiseren zich. Voor de rijlessen in de parkeergarage van ’t Kulturhus werkt de gemeente samen met een verkeersschool.

Nicole Teesink, ambtelijke trekker van dit project vertelt: “Doel van de rijtraining is dat automobilisten elke willekeurige parkeergarage in en uit durven.� De training is overigens niet bedoeld voor mensen met faalangst, omdat dat meer behelst dan de angst voor parkeergarages.

Voorafgaand aan de rijlessen worden de deelnemers gezamenlijk uitgenodigd voor een korte informatiebijeenkomst, waar het doel en de opzet van de rijlessen worden uitgelegd. Vervolgens maakt de verkeersschool met iedere potentiële deelnemer een persoonlijke afspraak voor de rijles, die maximaal 30 minuten duurt. Deelname is gratis.

Inwoners van Hertme, Zenderen en Borne konden zich opgeven tot 10 november 2008.
Provincie:
Tag(s):