vrijdag, 5. december 2008 - 18:57

Gemeente zet 1000 (huis-)dieren op straat

Aarle-Rixtel

De Stichting Dierenthuis in Aarle-Rixtel moet als het aan de gemeente Laarbeek ligt binnen twee weken de deuren sluiten. In het tehuis worden honderden verwilderde of zieke honden en katten opgevangen die nergens anders terrecht kunnen. Maar omdat het bestemmingsplan geen tehuis toestaat moet de Stichting nu weg.

Alleen een wijziging van het bestemmingplan zou het Dierenthuis nog kunnen redden, maar eigenaresse Alice van Duijn laat weten hier niet meer op te rekenen.

"Het Dierenthuis lijkt nergens welkom te zijn, ondanks het feit dat we geen overlast veroorzaken en gewoon iets goeds proberen te doen. Waar we ook naartoe zullen gaan, de bestemming zal altijd moeten worden aangepast, dus waarom niet hier, op een plek waar de dieren het zo goed hebben, op een plek waar al tien jaar lang dieren werden gehuisvest. Dierenthuis heeft deze locatie uitgezocht omdat de pensionbestemming het dichtst aansluit bij haar activiteiten. We horen niet thuis op een industrieterrein, in een villawijk of tussen de boeren. Maar waar horen we dan wel thuis? Niemand kan het ons vertellen.

De rechter stelde de gemeente vrijdagmorgen in het gelijk maar Van Duijn richt haar pijlen nu op de B&W van Laarbeek. Zij zullen binnenkort een uitspraak doen. Mocht deze ook negatief uitvallen staan de duizend dieren die bij de stichting onderdak vinden nog voor het nieuwe jaar op straat.
Provincie:
Tag(s):