donderdag, 7. februari 2008 - 9:15

Gemeente Zuidhorn doet mee aan warme truiendag

Zuidhorn

In de gemeente Zuidhorn staat het klimaatbeleid hoog op de agenda. Ook ludieke acties vormen een klein onderdeel van het klimaatbeleid. Zo heeft de gemeente in oktober 2007 meegedaan aan de Nacht voor de Nacht en nu dus de Warme Truiendag op 15 februari 2008.

Op 15 februari gaat in het gemeentehuis de verwarming een paar graden lager. Alle medewerkers trekken die dag een dikke trui aan. Daarmee sluit de gemeente aan bij het initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland om samen met Z@pp (Nederland 3). Deze vereniging roept iedereen op om op 15 februari in een warme trui naar kantoor of naar school te gaan. Het is een jaarlijks terugkerende dag, die rond 16 februari wordt georganiseerd. 16 februari is de dag dat in 2005 het Kyoto-protocol in Nederland en Vlaanderen in werking trad.

De verwarming één graad lager bekent 7% minder energieverbruik en dus 7% minder CO2-uitstoot. Hiermee kun je het klimaat sparen. En omdat je een warme trui aan hebt, merk je niet dat de verwarming een paar graden lager staat!
Provincie:
Tag(s):