maandag, 7. januari 2008 - 8:56

Gemeentelijke erepenning voor Klaas Hoekman

Urk

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Urk is de gemeentelijke erepenning uitgereikt. De gemeentelijke erepenning, een zilveren medaille van verdienste, reikt burgemeester Jaap Kroon als blijk van waardering uit aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Dit jaar heeft de heer Klaas Hoekman deze erepenning ontvangen.

De heer Hoekman is op 9 januari 1942 op Urk geboren en is oncoloog op de afdeling Medische Oncologie aan het VU. Hij is ‘ambassadeur voor Urker patiënten’ in het VU te Amsterdam. Hij doet en heeft veel baanbrekend onderzoek gedaan op het gebied van kanker, chemotherapie en de bestrijding van de bijwerkingen daarvan.

In 2004 is een speciaal actiecomité geld in gaan zamelen voor kankerpatiënten en voor wetenschappelijk onderzoek door het VU-ziekenhuis. In totaal heeft de Urker bevolking, verenigingen en het bedrijfsleven in iets meer dan twee jaar € 201.722 ingezameld voor het VU. Met het geld zijn twee comfortabele kamers ingericht voor terminale kankerpatiënten en hun familie. Ook was het dankzij de giften mogelijk om kankeronderzoek in het nieuwe laboratoriumgebouw te ondersteunen.

De heer Hoekman was ongelooflijk blij en dankbaar voor dit geweldige resultaat en de inzet van de Urker bevolking. ‘Ik ben er trots op een halve Urker te zijn’, aldus Hoekman na de actie. Mede omdat hij altijd voor de patiënten klaar staat, waaronder ook veel Urkers, ontving hij de draaginsigne behorende bij de gemeentelijke erepenning.
Provincie:
Tag(s):