vrijdag, 17. oktober 2008 - 20:21

Gemeenten boos over sluiten CWI

Eemsmond

De gemeenten Winsum, Bedum, De Marne en Eemsmond zijn boos over de voorgenomen sluiting van de CWI-vestiging in Winsum. Deze sluiting werd gisteren door het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) bekendgemaakt. Sluiting van de vestiging in Winsum betekent dat werkzoekenden uit de vier gemeenten voor het zoeken van werk en het aanvragen van een uitkering, zijn aangewezen op de vestigingen in Delfzijl of Groningen.

“Wij vinden het een zeer slechte ontwikkeling dat werkzoekenden straks een uur of anderhalf uur onderweg zijn om ondersteund te worden bij het vinden van werk�, aldus burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond namens de gemeenten Winsum, Bedum en De Marne. “Bovendien gaat op deze manier de investering die we gedaan hebben in een gezamenlijk gebouw, een gezamenlijke dienstverlening en de beoordeling voor de sociale werkvoorziening, verloren�. Het gebouw in Winsum staat er nog maar een aantal jaren. In die periode is hard gewerkt om te komen tot een goede dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers.

De gemeenten willen op korte termijn in gesprek met de CWI-organisatie. De boosheid richt zich echter ook op het Rijk. Het Rijk wil dat gemeenten samen met het CWI werken aan goede dienstverlening. Dat wordt natuurlijk niet gemakkelijker als je tegelijkertijd bezuinigingen oplegt. De gemeenten vinden dat deze dienstverlening dicht bij de burgers uitgevoerd moet worden.

De sluiting komt voort uit de fusie van het CWI en het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen). Landelijk sluit het CWI dertig van de 127 vestigingen. In onze provincie gaat het om de vestigingen in Winsum, Winschoten, Hoogezand en de stad Groningen.
Provincie:
Tag(s):