woensdag, 10. december 2008 - 17:04

Gemeenten sluiten contract af voor de verwerking van GFT-afval

Regio

Donderdag vindt de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Essent Milieu Noord bv. in Wijster, een groot aantal Drentse gemeenten en de NV Area Reiniging voor de verwerking van het GFT (groente-, fruit en tuinafval) per 1 januari 2009. De partijen gaan de overeenkomst aan voor een periode van vijf jaar met een optie van een verlenging van eenmaal twee jaar.

Het gaat om de gemeenten Meppel, Tynaarlo, Westerveld, De Wolden, Assen, Borger-Odoorn en NV Area Reiniging (namens de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen). Door de gezamenlijke aanbesteding hebben ze een scherpe prijs in combinatie met goede milieuprestaties kunnen bedingen. De negen gemeenten zijn gemiddeld 2 à 3 tientjes per ton afval goedkoper uit.

De gemeenten besparen over de totale contractperiode van vijf jaar ongeveer € 6,5 miljoen. Met de gescheiden inzameling van het GFT wordt over de totale looptijd 24.000 ton CO2-reductie behaald. De deelnemende partijen hebben in een openbare aanbesteding partijen uitgenodigd om in te schrijven voor de verwerking van het GFT afval. Op de Europese aanbesteding schreven drie partijen in. De aanbiedingen zijn getoetst op de combinatie prijs en milieuprestatie. De aanbesteding is gewonnen door Essent Milieu Noord bv. in Wijster vanwege de korte transportafstand in combinatie met een gunstige prijs. Ook toonde Essent zich bereid de komende jaren inspanningen te verrichten om de milieuprestatie te verbeteren.
Provincie:
Tag(s):