zondag, 20. januari 2008 - 14:38

Gemiste kansen breken NEC op tegen Ajax

(Elfvoetbal) NEC heeft tegen Ajax twee punten laten liggen door met 1-1 gelijk te spelen. Op de ranglijst staan de Amsterdammers weliswaar veertien plekken boven NEC, maar op het veld waren de Nijmegenaren de baas. De ploeg miste vele kansen en verzuimde om Ajax definitief de nek om te draaien. NEC staat nu vijftiende, op gelijke hoogte met Excelsior. Ajax gaat met het gewonnen puntje Feyenoord voorbij op de ranglijst.

Voor NEC was het de wedstrijd van de gemiste kansen. De ploeg speelde ontzettend fel en was beter. Na een kwartier tijd kwamen de Nijmegenaren wel op voorsprong. Uitblinker Jeremain Lens kreeg wat ruimte in de omschakeling en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Ook na de vroege achterstand werd Ajax niet scherp. Op het barslechte veld van De Goffert bleef de thuisploeg aanvallen en had Kevin Bobson een grote kans om zijn oude liefde Ajax op een nog grotere achterstand te zitten. De huurling van Willem II wist echter geen kracht achter de bal te krijgen.

Het felle spel van NEC irriteerde de spelers van Ajax zichtbaar. Edgar Davids ruziede wat met El-Akchaoui en ook Huntelaar hield zich teveel bezig met de tegenstander. Ajax had vooral moeite aan de linkerkant, waar vele NEC-aanvallen begonnen. AZ-huurling Lens vormde een constante bedreiging.

Ajax-trainer Adrie Koster zette in de rust het nodige om en bracht Siem de Jong en Dennis Rommedahl in. De Amsterdammers werden iets gevaarlijker en Huntelaar en Luis Suarez kregen kansjes.

Toch bleef NEC de betere ploeg en kreeg het mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Ajax-doelman Stekelenburg schatte een corner verkeerd in en dook onder de bal door. Patrick Pothuizen kreeg daardoor een kopkans, maar mikte te hoog.

In het laatste half uur gokte Ajax vol op de aanval met het inbrengen van Leonardo voor Edgar Davids. Dat gaf ook NEC voorin alle ruimte om te counteren. Vooral Bobson kreeg een levensgrote kans. Brett Holman zette hem met een briljante steekpass vrij voor Stekelenburg, maar hij miste oog in oog met de Ajax-doelman.

Het blijven missen van kansen nekte NEC uiteindelijk. Kenneth Perez stuurde een kwartier voor tijd uit een counter Huntelaar weg. De spits kon vrij opstomen richting Gabor Babos en schoof simpel binnen. Daarmee kreeg Ajax meer dan het verdiende.
Categorie:
Tag(s):