zaterdag, 2. februari 2008 - 16:09

'Genieten van 72 uur carnaval'

Den Haag

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) vindt verplichte sluitingstijden van horecagelegenheden een slecht idee, en pleit voor vrijgeving hiervan. De jonge liberalen vinden het initiatief van de actiegroep Vroeg op Stap, om een vaste vervroegde sluitingstijd van 02.00 uur in te voeren, kortzichtig en belachelijk.

Samen met de Jonge Socialisten en DWARS is de JOVD dan ook verantwoordelijk voor de site www.vrij-uitgaan.nl, waar onder andere een petitie ondertekend kan worden. Landelijk voorzitter Jeroen Diepemaat kan het initiatief van Vroeg op Stap niet begrijpen: " Het is onzin te geloven dat jongeren door het sluiten van kroegen minder gaan drinken. In dat geval zal er vaker overgegaan worden tot binge-drinking of verplaatst het probleem zich naar locaties waar minder controle is."

"Bovendien hebben vaste sluitingstijden vaak meer negatieve dan positieve gevolgen. Iedereen komt tegelijk naar buiten, wat zorgt voor meer overlast en agressie. De ondernemer wordt beperkt in zijn vrijheid, en vele gezelligheidsdieren moeten lijden onder het gedrag van enkele personen. Dat is niet goed. In steden als Wageningen en Nijmegen hebben we kunnen zien dat overlast juist daalt wanneer sluitingstijden worden vrijgegeven", aldus Diepemaat.

De JOVD roept heel Nederland dan ook op de petitie op www.vrij-uitgaan.nl, die in korte tijd al meer dan 55.000 keer getekend werd, te steunen. Diepemaat heeft goede hoop op resultaten:" De JOVD zet zich hier al jaren voor in, en dat zullen we blijven doen. Nederland is klaar voor het vrijgeven van sluitingstijden. Hopelijk kunnen we volgend jaar met zijn allen genieten van een carnaval van 72 uur!"
Categorie:
Tag(s):