woensdag, 10. september 2008 - 21:57

Genomineerden Horeca 2008 bekendgemaakt

Almere

Wethouder Martine Visser heeft woensdag 10 september de namen bekendgemaakt van de drie horeca-ondernemers die in de race zijn voor de titel Horecaprijs 2008.

De genomineerden zijn: Brasserie Bakboord, Restaurant De Kemphaan en het Quality Centre. Zij hebben van Martine Visser een oorkonde gekregen en zijn nu in strijd om de titel “Beste Zakenrestaurant van Almere 2008�. In 2005 won Restaurant De Kemphaan de eerste horecaprijs van Almere, in 2006 gevolgd door restaurant Krab aan de Haven.

De 3 genomineerde horeca-ondernemers maken kans op de titel “beste Zakenrestaurant 2008�. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury.

Uiteraard dient het restaurant aan een aantal criteria te voldoen. Een voorwaarde is dat deze ten minste één jaar in Almere gevestigd is. Ook kijkt de jury hoe klantgericht het horecabedrijf is en naar de presentatie van de onderneming en product. De jury beoordeelt ook de verhouding prijs/kwaliteit, menu- en wijnkaart, service, gastgerichtheid, inrichting en sfeer.

De genomineerde restaurants worden de komende tijd tweemaal bezocht door mystery guests van het gespecialiseerde onderzoeksbureau Performance Solutions. Op basis van een rapport en op basis van eigen bevindingen kiest de jury vervolgens de winnaar.

De jury bestaat in 2008 uit Martine Visser, wethouder Economische Zaken (voorzitter); Robert Kranenborg, voormalig chef de cuisine van restaurant Le Cirque te Scheveningen, momenteel culinaire coach en inwoner van Almere; Rob Zandbergen, lid van de Raad van Bestuur van USG People te Almere; José Verheij van cateringbedrijf Josés Keuken en Hans Snel, directeur Almere City Marketing

Prijsuitreiking
Op het Zakenfestival Almere op 14 oktober 2008 wordt de Horecaprijs 2008 uitgereikt. De prijs bestaat naast de eer en publiciteit uit een wisseltrofee, vervaardigd door de Almeerse kunstenares Henriette Evenhuis. De trofee wordt uitgereikt door wethouder Martine Visser. Het initiatief wordt ondersteund door Koninklijk Horeca Nederland afdeling Almere en Almere City Marketing .
Provincie:
Tag(s):