vrijdag, 21. november 2008 - 21:32

Genomineerden voor cultuurprijs

Terneuzen

Een onafhankelijke jury heeft de genomineerden geselecteerd voor de cultuurprijzen van de gemeente Terneuzen. De Cultuurprijs 2008 en de Aanmoedigingsprijs 2008 worden op zaterdagavond 29 november aanstaande uitgereikt in de Grote Kerk aan de Noordstraat in Terneuzen door wethouder Cultuur Jaap Bos en burgemeester Jan Lonink.

De uitreiking van de cultuurprijzen is georganiseerd door het in 2007 opgerichte Platform Kunst en Cultuur van de gemeente Terneuzen. De prijzen bestaan uit een kunstwerk van Ernest Joachim en een geldprijs, respectievelijk 2.500 euro voor de Cultuurprijs 2008 en 1.000 euro voor de Aanmoedigingsprijs 2008.

De culturele avond wordt gepresenteerd door Angélique de Bruijne, actrice. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Harmonie De Vereenigde Vrienden, zanger/gitarist Laurens Joensen en organist Arno Krijger, allen afkomstig uit de gemeente Terneuzen.

De genomineerden zijn geselecteerd door een onafhankelijke jury bestaande uit:

Hans Bos (voorzitter van de jury), leraar kunstzinnige vorming en tevens voorzitter van de Stichting Prometheus, Anne-Lies Soet – de Moor, voormalig clusterhoofd Kunst en Cultuur (Toonbeeld) van de gemeente Terneuzen en Wilbert Weber, directeur van het MuZeeum in Vlissingen.

Voor elke prijs zijn er drie genomineerden.

Voor de Cultuurprijs 2008 zijn genomineerd:
- Petrella Lion, (uit Axel) zij is balletpedagoge en genomineerd voor haar grote kwaliteit en originaliteit op het gebied van choreografie en presentatie.

- Maurice Kindt (uit Westdorpe) voor zijn onmisbare inzet en de toegankelijkheid van het cultureel erfgoed in onze streek.

- Maja Lemmen, manager Porgy en Bess, het is aan haar inzet en idealisme te danken dat de grootste jazzmusici, bluesgroepen, schrijvers, dichters en wetenschappers het een eer vinden om bij Porgy en Bess te mogen optreden.

Voor de Aanmoedigingsprijs 2008 zijn genomineerd:
- Stichting Podium van Zaamslag, is genomineerd vanwege de brede inzet voor het culturele leven in Zaamslag en ver daarbuiten.

- Stichting Graaf Jansfeesten, (uit Westdorpe) is genomineerd dankzij hun initiatieven op een uiterst breed cultureel terrein zoals: straattheater, dichters, koren, ballet en popmuziek.

- Atelier Oma’s Huisje (uit Biervliet), anders dan de naam doet vermoeden betreft het twee vormgevers met lef. Hun design en typografie getuigen van hoge kwaliteit.

De winnaars van beide prijzen worden op de avond zelf bekendgemaakt.

Na het programma in de Grote Kerk wordt de avond voortgezet met een afterparty in Porgy en Bess met m.m.v. het orkest Drikusman, aanvang 22.00 uur.
Provincie:
Tag(s):