woensdag, 27. februari 2008 - 11:22

Gepakte autodief vlucht met politieauto

Nunspeet

De arrestatie van twee autodieven heeft de politie op de Noordwest Veluwe dinsdagmiddag veel creativiteit en hoofdbrekens gekost. Uiteindelijk zijn de twee verdachten, 32 en 39 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn ingesloten. Het tweetal ontvreemde in de nacht van maandag op dinsdag 26 februari in Vaassen vanaf de Jasmijnstraat een personenauto, tankten rond 13.00 uur zonder te betalen aan de Europaweg in Apeldoorn en werd omstreeks 15.20 uur rijdend met een lekke band door een politieman met diensthond gesignaleerd op de Eperweg in Nunspeet.

Deze politieman kon met inzet van de diensthond één van de twee verdachte aanhouden en vroeg assistentie. Terwijl de aandacht uitging naar de aangehouden verdachte, zag de tweede verdachte kans om zich met de dienstauto van de hondengeleider uit de voeten te maken. Dankzij het technische volgsysteem in de dienstauto kon de politiemeldkamer zien welke route de autodief met de dienstauto aflegde en kon de politieauto enkele minuten later met de autodief op de parkeerplaats bij het NS-station in ’t Harde worden klemgereden en vervolgens worden ingerekend.

Terwijl de hondengeleider zich op de Eperweg even concentreerde op zijn wegrijdende dienstauto, zag de eerste verdachte kans om te voet te vluchten. Een enkele minuut later stopte bij hem een grijze personenauto met een net geklede man achter het stuur en daarnaast de te voet verdwenen verdachte. Deze verdachte werd direct opnieuw aangehouden en door de hondengeleider geboeid en daarna door te hulp gekomen politiemensen naar het bureau vervoerd. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):