donderdag, 25. september 2008 - 14:43

Gepest meisje weggestuurd van school

Oosterhout

Een 15-jarige leerling van het Hanze College in Oosterhout is door de schoolleiding naar huis gestuurd vanwege pesterijen. De school besloot tot deze schorsing omdat haar veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Dat meldt BN/Destem donderdag.

Rachel zou dagelijks slachtoffer zijn van pesterijen en bedreigen door haar medescholieren. Ondanks dat de moeder van Rachel meerdere keren had aangegeven dat haar kind gepest werd, kwam er geen oplossing.

Volgens de conrector van de Vmbo-school, Bert van Daatselaar zou een handgemeen die woensdag plaatvond, de reden zijn geweest om Rachel van school te sturen. Tegen de Stem zegt de conrector: ‘Er ging een ruzie tussen haar en een klasgenoot aan vooraf. De afgelopen dagen was er ook sprake van vervelend msn-verkeer, maar of Rachel daarbij is bedreigd, weet ik niet. Wel klopt het dat zij het slachtoffer van de anderen is’.

De moeder van Rachel is ontstemt over het wegsturen van school sturen van haar kind. De school ziet dit als enige manier om de ‘druk van de ketel’ te halen. De conrector sluit niet uit dat meerdere
pestkoppen op korte termijn geschorst worden.
Provincie:
Tag(s):