dinsdag, 4. november 2008 - 8:17

Gerichte controles op A1 door KLPD

Beekbergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden op de rijksweg A1 tussen Amsterdam en Beekbergen gericht handhaven. Voor deze handhavingsacties zet de Verkeerspolitie radarcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in.

Met deze gerichte handhavingsacties wil de Verkeerspolitie de (subjectieve) pakkans van overtreders vergroten en een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Doel: Terugdringen van het aantal ongevallen en daarmee het aantal doden en gewonden. Een reductie van ongevallen zal ook een positief effect opleveren als het gaat om files.

De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto’s, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, agressie in het verkeer, niet handsfree bellen en technische staat van voertuigen.

Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A1 vinden veel aanrijdingen plaats vooral tussen knooppunt Watergraafsmeer en afrit 15 Barneveld/Ede. Er is gedurende een aantal jaar een stijgende lijn van ongevallen zichtbaar. Alleen in de maand december 2007 waren er minder ongevallen dan in december 2006.
Provincie:
Tag(s):