zondag, 6. januari 2008 - 13:30

Geschrokken cafébezoeker verwondt drie personen met mes

Geleen

Bij een steekpartij op de Markt in Geleen zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen licht gewond geraakt. De politie heeft de dader korte tijd later kunnen aanhouden.

Twee van de drie slachtoffers, 20 en 26 jaar oud en resp. afkomstig uit Stein en Geleen, liepen met nog twee vrienden op de Markt toen zij een harde knal hoorden. Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk dat afgestoken werd. Een bezoeker van een café schrok ook van de harde knal en liep naar buiten. Hij zag de vier vrienden lopen en dacht dat deze de veroorzakers van de herrie waren. Er ontstond een opstootje waarbij de cafébezoeker, een 35-jarige man uit Geleen, met een mes steekbewegingen om zich heen maakte. Hierbij raakten beide vrienden licht gewond in het gezicht. Een 38-jarige Geleendenaar, die de cafébezoeker probeerde tegen te houden, raakte ook lichtgewond aan een arm.

De 35-jarige man is vervolgens weggelopen van de Markt en kon korte tijd later in de omgeving door een politiepatrouille aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):