dinsdag, 8. juli 2008 - 12:07

Geslaagde proefvaart reserveschip Vlissingen-Breskens

Vlissingen-Breskens

Het reserveschip Moby King heeft op maandag 7 juli een geslaagde proefvaart gehouden op de verbinding Vlissingen-Breskens.Het reserveschip wordt achter de hand gehouden voor als één van de swath schepen onverhoopt lange tijd uitvalt in de maanden juli en augustus.Het besluit hierover is op 27 juni door Provinciale Staten genomen.

De Moby King is een sterk en degelijk gebouwd schip en voldoet ondanks haar aanzienlijke leeftijd aan de eisen van veiligheid en comfort. Het schip ligt stand bye in Vlissingen en kan, bij langdurige uitval van één van de swath schepen, op korte termijn binnen 48 uur worden ingezet.

De Moby King is oorspronkelijk gebouwd als veerboot voor de dienst op de Waddenzee. Het heeft onder de naam Rottum vele jaren gevaren voor Wagenborg Passagiersdiensten tussen Holwerd en Ameland of Schiermonnikoog.

Het schip, eigendom van rederij Tisset uit Almere, heeft nu de functie als partyschip op het IJsselmeer en de randmeren.Bij inzet van Moby King moet wel rekening worden gehouden dat het schip een lagere snelheid heeft dan de swath schepen. Ook zal door de provisorische aanlandingen het aan- en van boord gaan meer tijd kosten. Hierdoor zal de dienstregeling niet kunnen worden gehaald.

Bij ruw weer (windkracht > 6 Bft) zal het schip niet worden ingezet.
Provincie:
Tag(s):