maandag, 30. juni 2008 - 10:14

Geslaagde veteranendag Menterwolde-Veendam en Pekela

Menterwolde

De Veteranendag 2008 die in gezamenlijkheid door de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam werd georganiseerd, is succesvol verlopen. Het dorpshuis De Menterne in Muntendam was de locatie waar het evenement, dat door ruim 120 veteranen werd bezocht, werd gehouden. Zij werden verwelkomd door burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde, die als gastheer optrad.

De gemeentebesturen van Pekela en Veendam werden vertegenwoordigd door respectievelijk burgemeester Meindert Schollema en wethouder Ankie Beenen.

Het programma bestond uit een toespraak van burgemeester van Zuijlen, muzikale optredens van het duo Gert Immerzeel / Gerard Brunink, het vertonen van de film Auf Wiedersehen, het gezamenlijk eren van de gevallenen en het zingen van het nationale volkslied.

Vervolgens konden de gasten genieten van de zgn. "blauwe hap", een Indische maaltijd die zich bijzonder goed liet smaken. Burgemeester Schollema kreeg aan het einde van de bijeenkomst het figuurlijke stokje overhandigd van zijn collega van Menterwolde. De gemeente Pekela tekent namelijk voor de organisatie van de Veteranendag 2009.
Provincie:
Tag(s):