dinsdag, 27. mei 2008 - 21:53

Gesneuvelde militairen herdacht tijdens Indiëherdenking

Emmen

Bij het monument in het Insulineplantsoen in Emmen zijn dinsdag tijdens een plechtige herdenking voor de 15e keer de 30 militairen uit Zuidoost Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea in dienst van het vaderland zijn gesneuveld.

De jaarlijkse herdenking was georganiseerd door de Stichting Monument Gesneuvelde Indië-Militairen 1945 – 1962. Ondanks dat de groep veteranen elk jaar kleiner wordt werd de herdenking bijgewoond door zo’n 250 belangstellenden. Onder de belangstellenden waren ondermeer gedeputeerde Baas van de provincie Drenthe, loco-burgemeester Evenhuis van de gemeente Emmen en de burgemeesters Bouwmeester van Coevorden en Out van Borger-Odoorn aanwezig.

Toespraken waren er van Generaal Hilderink en namens de drie Zuidoost Drentse gemeenten (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen) hield loco-burgemeester Gezienes Evenhuis een toespraak. Namens de families van de omgekomen militairen hield pastoraal werker Broekman een toespraak. Na het voorlezen van de namen van de 30 gesneuvelde militairen volgde er een minuut stilte. Na de kranslegging, volgde er een défilé langs het monument door alle aanwezigen. De muzikale medewerking werd verleend door de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers�.
Provincie:
Tag(s):