dinsdag, 6. mei 2008 - 23:39

Gestolen auto ramt politieauto

Waddinxveen

In de nacht van zondag op maandag werd er een auto gestolen uit een garage aan de Reijerskoop in Boskoop. De eigenaar van de auto deed dezelfde ochtend nog aangifte bij de politie. De auto werd internationaal als gestolen gesignaleerd.

Maandagmiddag rond half twee kwam er bij de politie een melding binnen dat de gestolen auto gezien was op de Henegouwerweg in Waddinxveen door een getuige die wist van de diefstal. Twee agenten die tijdens hun surveillanceronde in Waddinxveen over de Dreef reden zagen vervolgens in tegengestelde richting de gestolen auto aan komen rijden.

De inzittenden van de gestolen auto gingen bij het zien van de agenten er vandoor en er ontstond een achtervolging over de Schielandweg, de Stationsstraat en de Dorpsstraat. Tijdens de achtervolging negeerde de bestuurder van de gestolen auto diverse verkeersregels waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Op het Noordeinde ramde de gestolen auto opzettelijk de politieauto waardoor de agenten de achtervolging moesten staken. De agenten raakten niet gewond, maar de auto raakte onbestuurbaar.

Inmiddels waren meerdere politieeenheden ingelicht en werd er in de omgeving gezocht naar de gestolen auto. De auto werd vervolgens aangetroffen op de Voorofscheweg in Boskoop, zonder de inzittenden. In de omgeving werd uitgekeken naar de verdachte en in de buurt werd een man getraceerd die voldeed aan het signalement dat de agenten tijdens de achtervolging hadden kunnen opgeven. De verdachte, een 18 jarige man uit Ter Aar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vervolgens meldde zich bij de achtergelaten auto een 20 jarige Waddinxveense die vertelde dat zij als bijrijder in de auto had gezeten. Zij verklaarde dat zij niet had geweten dat de auto gestolen was.

De politie zet het onderzoek voort. De verdachte uit Ter Aar is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):