woensdag, 3. december 2008 - 20:36

Gestolen computers terecht door te lage trekhaak

Nieuwegein

Een 30-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal / heling. Hij liep tegen de lamp toen een surveillerende politieman de Utrechter zag rijden over de Graaf Florisweg in een auto. Die was zo zwaar beladen dat de trekhaak bijna het asfalt raakte.

Bij controle bleek dat vrijwel de gehele auto was beladen met volle boodschappentassen en vuilniszakken. Volgens de Utrechter zat er kleding in. Echter uit één van de vuilniszakken stak geen kleding, maar was een deel van een lcd-scherm te zien.

De politieman informeerde naar de herkomst. De Utrechter verklaarde dat hij tweedehands computers en laptops had gekocht op een beurs in België. Bij het natrekken van het serienummer bleek dat de laptop was gestolen bij een inbraak in een kantoor in Zaltbommel in oktober. Daarbij waren ook nog 20 laptops buitgemaakt.

Gestolen spullen
Hierop werd de Utrechter aangehouden en samen met de auto overgebracht naar het bureau. Na inventarisatie van de lading bleek het te gaan om:
1 dockingstation
22 lcd-beeldschermen
17 desktops
51 laptops en
128 usb-sticks.

De goederen waren buitgemaakt bij inbraken in kantoren in Zeist, Hoevelaken, Utrecht en Zaltbommel. De politie kon aan de hand van de goederen negen aangiftes oplossen.

Verdachte zit nog vast
De in verzekering gestelde Utrechter wordt woensdag 3 december voorgeleid bij de rechter-commissaris te Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):