donderdag, 31. januari 2008 - 9:00

Gestolen frietkramen teruggevonden

Wadenoijen

Naar aanleiding van binnengekomen informatie gingen agenten dinsdagmiddag een kijkje nemen op een terrein aan de Lingedijk in Wadenoijen. Zij troffen daar twee aanhangers - frietkramen - aan waarvan het vermoeden bestond dat deze waren gestolen.

Natrekken van de kentekens wees uit dat dit inderdaad het geval was waarop de frietkramen voor verder onderzoek in beslag werden genomen.

Een getuige zou één van de frietkramen hebben herkend naar aanleiding van een tv-uitzending rond de gestolen aanhanger en meldde dit. Onderzoek wees uit dat één van de aanhangers 21 januari dit jaar gestolen werd vanaf de Tuinstraat in Venhuizen. De ander is vorig jaar weggenomen op de Parallelweg in Volendam. In beide gevallen is aangifte gedaan.

Nader onderzoek werd ingesteld waarbij politieagenten onder meer met een andere getuige spraken. Het leidde in de loop van de avond tot de aanhouding van een 36-jarige inwoner van Tiel. De man wordt verdacht van heling en werd ingesloten op het politiebureau in Tiel. Daar is hij kort verhoord en in verzekering gesteld.

Het onderzoek, èn de verdachte, is woensdag overgedragen aan het korps Noord-Holland Noord.
Provincie:
Tag(s):