maandag, 24. november 2008 - 15:38

Gestolen schepen weer boven water

Ouderkerk a/d Amstel

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft de afgelopen weken drie gestolen vaartuigen ontdekt en in beslag genomen.

In Amersfoort werd in een garage een speedboot en een omgekatte waterscooter aangetroffen en in Ouderkerk a/d Amstel bij een stallinghouder een gestolen sloep. Het onderzoek naar de daders loopt nog.

De Waterpolitie in Amsterdam werd gebeld door een gedupeerde die dacht zijn gestolen speedboot te herkennen in een boot die op een internetsite te koop werd aangeboden. Onderzoek van de Waterpolitie in Amersfoort bevestigde zijn vermoeden. Het was inderdaad de speedboot die begin 2007 in Noord-Holland was gestolen. Op dezelfde plaats in Amersfoort wed ook een omgekatte waterscooter aangetroffen waarvan na onderzoek bleek dat deze de afgelopen zomer in Werkhoven was ontvreemdt. De Waterpolitie onderzoekt de betrokkenheid van drie mannen in deze zaak.

In Ouderkerk a/d Amstel trof de Waterpolitie een gestolen sloep aan in een loods bij een stallinghouder. Deze had de Waterpolitie gebeld omdat de boot daar gestald was zonder te betalen. Na onderzoek van de Waterpolitie aan de sloep bleek dat de boot met een waarde van 30.000 euro afgelopen zomer was gestolen. De eigenaar was blij dat zijn boot weet terecht was want de sloep was namelijk niet verzekerd. Ook hier loopt nog een onderzoek naar de mogelijke daders.
Provincie:
Tag(s):