maandag, 18. februari 2008 - 20:44

Gestolen trekker en oplegger uitgebrand teruggevonden

Heerde

In Heerde werd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari een brandende vrachtwagencombinatie aangetroffen nabij de A50. De trekker en oplegger bleken afzonderlijk van elkaar te zijn gestolen bij bedrijven in Oldenzaal en Enschede. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt

De politie trof zondag 17 februari omstreeks 03.15 uur een brandende vrachtwagencombinatie aan nabij de A50 in Heerde. Uit onderzoek bleek dat de trekker en oplegger afzonderlijk van elkaar waren weggenomen bij bedrijven in Twente.

De trekker, een vrachtwagen van het merk MAN - type 19 FLT en met kenteken BH-BH-57, werd tussen zaterdagmiddag 16 februari omstreeks 15.00 uur en zondagochtend 17 februari omstreeks 08.00 uur weggenomen bij een bedrijf aan de Willem Vleertmanstraat in Oldenzaal.

Het voertuig, groen-geel gekleurd en in zwarte letters voorzien van het opschrift “George Ziemerink�, werd losgekoppeld van een oplegger en zonder aanhanger meegenomen.

De oplegger die in combinatie met de genoemde trekker werd aangetroffen, was afkomstig van het bedrijf Kuipers Logistics in Oldenzaal. De oplegger, met kenteken OG-24-RD, stond ten tijde van de diefstal gestald op een terrein bij een bedrijf aan de Staalsteden in Enschede.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de genoemde vrachtwagen(trekker), al dan niet in combinatie met de beschreven oplegger, tussen zaterdagmiddag 15.00 uur en zondagochtend 03.15 uur hebben gezien.

Ook mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de bedrijven aan de Willem Vleertmanstraat in Oldenzaal en de Staalsteden in Enschede, dat mogelijk verband kan houden met de diefstallen, worden verzocht zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente.
Provincie:
Tag(s):