maandag, 15. december 2008 - 20:06

Getuige duikt in Amstel om zinkende man op motorkap

Uithoorn

Een voorbijganger heeft maandag aan het eind van de middag een automobilist, die te water was geraakt, uit het water ‘gered’.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur, toen de automobilist door nog onbekende oorzaak van het Jaagpad het Amstel-Drechtkanaal inreed. Het slachtoffer wist op eigen kracht uit zijn voertuig te klauteren en nam plaats op de motorkap.

Enkele getuigen riepen de man toe vanaf de waterkant dat hij naar de kant moest zwemmen. Maar tot grote schrik zonk de auto en nam de man mee onder water, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Eén van de omstanders twijfelde geen moment en sprong het slachtoffer, in het ijskoude water, achterna. Hij wist de man boven water te krijgen en bracht hem aan de kant. Daar gaf hij het slachtoffer direct hartmassage en mond op mond beademing.

De gealarmeerde hulpdiensten namen het bij aankomst over. De man is in onbekende toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Een zegsvrouw van brandweer spreekt lof uit over de man die het slachtoffer achternaging. ‘Dinsdag kan hij een flinke bos bloemen verwachten’.
Provincie:
Tag(s):