donderdag, 14. augustus 2008 - 13:18

Getuige verliest overvallers supermarkt niet uit het oog

Amsterdam

Woensdagavond 13 augustus rond halfacht werd een 21-jarige man aangehouden die wordt verdacht kort daarvoor een overval te hebben gepleegd op een supermarkt in de Hendrik Jacobzstraat. Een tweede overvaller, een jongeman van 19 jaar oud is vannacht om halfdrie van zijn bed gelicht. Een vuurwapen en de buit zijn in beslag genomen.

Twee gemaskerde mannen renden een supermarkt in aan de Hendrik Jacobzstraat. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. De overvallers maakten geld buit en renden de winkel uit.

Getuige geeft vluchtroute door
Via de Cornelis Crusemanstraat renden zij in de richting van de Lairessestraat. Meerdere getuigen zagen de overvallers. Een achtervolging te voet door een getuige en het telefonisch doorgeven van de vluchtroute leverde een snelle aanhouding op van een van de verdachten. Deze bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen en een gedeelte van de buit.

Rechercheurs van district vier (Zuid) namen de zaak in onderzoek en wisten de tweede overvaller te localiseren en aan te houden. In de broekzak van deze verdachte werd een gedeelte van de vermoedelijke buit aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):