vrijdag, 7. maart 2008 - 20:13

Getuige voorkoming overval in het zonnetje gezet

Tilburg

Donderdag is een 35-jarige vrouw uit Tilburg door de politie in het zonnetje gezet. Ze sprak op 3 maart jl. twee bikers van de politie aan over het verdachte en zenuwachtige gedrag van twee jongens bij een elektronicazaak aan de Hoefstraat. De agenten spraken vervolgens de knullen aan en al snel bleek dat zij bezig waren met de voorbereiding van een overval op de winkel.

In de snelheid om de jongens aan te spreken hebben de bikers geen gegevens van de getuige kunnen vragen waardoor vandaag een oproep werd gedaan aan de getuige om zich te melden bij de politie.

Door de oplettendheid van deze getuige kon de politie deze twee overvallers inrekenen. Inmiddels bestaan er aanwijzingen dat deze overvallers ook mogelijk betrokken zijn bij andere recente overvallen / berovingen in Tilburg.

Teamchef Wilhelminapark Arie Endeman is blij dat de getuige zich donderdag bij het politiebureau heeft gemeld en heeft haar dan ook bedankt met een bloemetje: "Oplettendheid van burgers is zeer belangrijk. Daardoor kunnen wij beter en sneller ons werk doen. En zoals bij dit voorval blijkt maar weer dat voorkomen beter is dan genezen."
Provincie:
Tag(s):