woensdag, 12. november 2008 - 23:21

Getuigen gezocht in zaak zwaar mishandelde bejaarde vrouw

Almere

Op woensdag 24 september 2008 werd in een woning aan de Hollywoodlaan in de Almeerse Filmwijk de zwaargewonde Hanneke Huijsinga-Kalee aangetroffen. De 76-jarige vrouw bleek zwaar te zijn mishandeld en ‘voor dood’ te zijn achter gelaten door de dader(s). Wat zich heeft afgespeeld in de woning is nog niet duidelijk en van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.

Politie Flevoland startte direct een speciaal rechercheteam op om de dader(s) op te sporen en aan te houden. (Team Grootschalige Opsporing / TGO-23)

Behalve uitgebreid technisch forensisch onderzoek en het horen van vele getuigen en betrokkenen is het onderzoeksteam dringend opzoek naar specifieke informatie. In de uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht is aandacht besteed aan deze schrijnende zaak. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland zal donderdag 13 november uitgebreid aandacht vragen voor de zware mishandeling.

De recherche van TGO-23 is op zoek naar mensen die informatie hebben die leiden naar de dader(s) en wil weten wie de getoonde trui van het merk San Fré kent of herkent en wie heeft er in het weekend van 19, 20 en 21 september iets gezien of gehoord in of nabij de woning van Hanneke Huijsinga-Kalee aan de Hollywoodlaan.

Na de dood van haar man heeft Hanneke Huijsinga-Kalee kennis gehad aan een voor het rechercheteam nog onbekende man. Bent u de kennis van Hanneke Huijsinga-Kalee of weet u misschien wie dit is geweest? Geef dit dan door aan het rechercheteam via de tiplijn: 0 8 0 0 – 6 0 7 0.

Op donderdag 18 september zijn er drie mannen in de buurt van de woning van Hanneke Huijsinga-Kalee gezien. Van deze drie mannen is een signalement bekend:

1e man: donkere man, mogelijke Antilliaanse herkomst
rond de 30 jaar en circa 1.70m lang
gekleed in een donker kleurige joggingjack


2e man: blanke man met blond haar
waarschijnlijk jonger dan 30 jaar
circa 1.75m lang

3e man: blanke man
waarschijnlijk jonger dan 30 jaar
circa 1.75m lang

Deze mannen hebben waarschijnlijk niets met het misdrijf te maken maar ze kunnen onbewust iets gezien of gehoord hebben dat kan bijdragen aan de oplossing van deze zaak.
Herkent u zichzelf of weet u wie deze mannen zijn, heeft u informatie dat het onderzoeksteam kan gebruiken? Meld dit dan bij het rechercheteam TGO-23 via: 0 8 0 0 – 6 0 7 0

Wie heeft er regelmatig contact gehad met het slachtoffer maar is nog niet door de recherche benaderd? Neemt u dan contact op met het rechercheteam van TGO-23 via: 0 8 0 0 – 6 0 7 0

Anoniem reageren kan ook! Meld Misdaad Anoniem via: 0 8 0 0 – 7 0 0 0

Foto's: Mw. Huijsinga Kalee en trui van het merk San Fré (voor- en achterkant).
Provincie:
Tag(s):