dinsdag, 30. september 2008 - 20:49

Getuigen gezocht van brandstichting

Veen

De politie van het team Altena is op zoek naar getuigen van twee gevallen van brandstichting. In één van de gevallen raakte een woning dusdanig zwaar beschadigd dat de bewoners niet meer terug konden naar huis.

De bewoners van een woning in de Willem de Zwijgerstraat werden in de nacht van maandag 29 september op dinsdag 30 september rond 00.30 uur opgeschrikt door twee harde knallen. Toen de 45-jarige bewoner poolshoogte ging nemen, bleek de carport aan de voorzijde van de woning in brand te staan. De man waarschuwde zijn vrouw en kinderen, waarna het gezin het huis via de achterzijde wist te verlaten. De brandweer kwam snel ter plaatse om de brand te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat de carport, twee auto's die daaronder geparkeerd stonden en een deel van de woning vlam vatten. De woning is dusdanig beschadigd dat het gezin niet terug naar huis kon. Ook een aangrenzend pand liep schade op.

Dinsdagochtend meldde een 72-jarige bewoner van de Maasdijk de politie dat ook hij die nacht rond 00.30 uur was opgeschrikt door een harde knal. Ook had de man een lichtflits gezien en rook hij een brandlucht. Een ruit aan de voorzijde van de woning bleek gebarsten te zijn. Ook was de gevel zwart geblakerd.

De politie ziet deze twee incidenten als zeer ernstige en neemt de zaak hoog op. Er is direct een rechercheonderzoek ingesteld. Tevens is dinsdag een buurtonderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht mogelijk iets verdachts hebben gezien.
Provincie:
Tag(s):