donderdag, 29. mei 2008 - 11:07

Getuigen houden inbreker na achtervolging aan

Harlingen

Woensdagnacht is een 23-jarige Harlinger door enkele burgers op heterdaad betrapt bij een inbraak. Rond 00.50 uur ging het alarm van een horecagelegenheid aan de Sint Jacobstraat af.

De 51-jarige eigenaar kreeg het alarm via zijn telefoon binnen. De man bevond zich op dat moment met drie vrienden enkele straten verderop. De vier bedachten zich geen moment, splitsten zich op en liepen via twee kanten naar het horecabedrijf.

Daar zagen ze nog net twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging kon één van hen, de 23-jarige Harlinger, op de Zoutsloot achterhaald worden. Daar werd hij na een worsteling door de getuigen aangehouden. Hij had een deel van de buit, onder andere de inhoud van de fooienpot, nog in zijn hand. De verdachte werd door de politie overgenomen en ingesloten.

De andere verdachte wist te ontkomen. Wel liet hij een kluis, die uit het bedrijf gestolen was, vallen. De kluis, die overigens leeg was, is weer terug naar het horecabedrijf. Uit onderzoek bleek dat men was binnengekomen na het forceren van de toegangsdeur. Het onderzoek naar de identiteit van de tweede inbreker gaat door.
Provincie:
Tag(s):