maandag, 30. juni 2008 - 10:26

Getuigen oproep in Opsporing Verzocht liquidatie 1993

Amsterdam

In het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdammer Erwin Tra doet de Nationale Recherche dinsdagavond 1 juli 2008 in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen om zich te melden. Het slachtoffer is in de nacht van zondag 19 op maandag 20 december 1993 vermoord in Amsterdam.

De 27-jarige Tra verliet na een avondje stappen de toenmalige populaire uitgaansgelegenheid café Churchill’s op de hoek van de Churchilllaan en de Scheldestraat om met vrienden in de auto naar een ander café in Amsterdam te gaan. Tra had in die tijd enkele contacten in de Amsterdamse onderwereld. De moordenaar schoot een keer door het raam van een rode Peugeot, precies waar Tra zat. Het slachtoffer overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In deze strafzaak die wordt gevoerd door het Landelijk Parket zitten twee verdachten in voorlopige hechtenis. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij deze liquidatie. In Opsporing Verzocht doet het rechercheteam een oproep aan getuigen omdat een aantal vragen nog onbeantwoord is. Omdat de liquidatie nu meer dan 14 jaar geleden heeft plaatsgevonden is het voor sommigen die iets weten te vertellen over Tra, zijn contacten en het mogelijke motief waarom hij werd vermoord, mogelijk gemakkelijker om hierover met de politie te praten.

Voor de oplossing van deze zaak heeft de hoofdofficier van justitie van Amsterdam een belonding van € 20.000,= uitgeloofd.
Provincie:
Tag(s):