maandag, 11. februari 2008 - 20:59

Getuigen van ontvoering gezocht

Veldhoven

Een 21-jarige man uit Veldhoven stond rond 20.00 uur te wachten bij een bushalte aan de Mullerlaan. Er stopte een Mercedes stationcar waar twee mannen met bivakmutsen uitsprongen. Ze pakten de man vast en trokken hem onder bedreiging van een vuurwapen de wagen in. Daar zat nog een derde man met een bivakmuts in.

De wagen is vervolgens via de Locht in de richting van Eersel gereden. Bij Het Stuiverke is de auto de snelweg richting Belgie opgereden, en bij de grensovergang is de wagen weer van de snelweg afgegaan. Op een zandpad werd de man uit de auto gezet. Hij moest zijn mobiele telefoon en een geldbedrag van enkele tientallen euro's afgeven, en moest vervolgens van de wagen weglopen. De auto is toen weer weggereden. De man heeft zich bij het douanekantoor gemeld, waar de politie is gebeld.

De politie is een onderzoek begonnen en zoekt mensen die vrijdagavond iets hebben gezien dat verband houdt met de ontvoering. Dat kan zijn geweest bij de bushalte aan de Mullerlaan of tijdens de route die de auto heeft afgelegd. Zij kunnen zich melden bij de Gezamenlijke Recherche Valkenswaard via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):