woensdag, 13. februari 2008 - 23:20

Getuigenoproep na mishandeling meisje

Leerdam

De politie is op zoek naar getuigen die op donderdagavond 7 februari tussen 19.30 uur en 19.45 uur iets hebben gezien van een mishandeling van een 14-jarig meisje uit Leerdam. Zij hield hieraan een pijnlijke plek op haar bovenbeen over. Het meisje was met drie andere meisjes op weg naar een open avond op een school aan de Joost de Jongestraat. Nadat zij hun fietsen hadden geparkeerd liepen zij richting de Pauluskerk. Drie andere meisjes en een paar jongens kwamen achter hen aan.

Ter hoogte van het grasveld duwden twee meisjes om onduidelijke redenen de 14-jarige tegen een boom en begonnen haar te slaan en te schoppen. De jongens probeerden dit te verhinderen. Hierna kwamen een man en een vrouw langs die hun hond uitlieten. Het groepje meisjes en jongens renden daarop weg waarna de man achter hen aanrende. Hij kon echter niemand van de groep in de kraag grijpen. De vrouw hielp het meisje overeind.
De politie onderzoekt de situatie en vraagt de man en vrouw zich te melden met hun informatie over dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844.
Ook andere mensen die informatie hebben over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):