vrijdag, 12. december 2008 - 23:55

Getuigschrift Carnegie Heldenfonds voor 17-jarige held

Zierikzee

Naar aanleiding van zijn kordate en menslievende optreden na het aantreffen van een bewusteloze fietser ontvangt de 17-jarige scholier Johan van der Wekken uit Scharendijke een getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds.

Johan ontvangt het "loffelijk getuigschrift, als bewijs van moedig gedrag" maandag 15 december uit handen van de scheidende burgemeester Jack Asselbergs.

Op 27 oktober reed Johan op zijn scooter over het fietspad nabij Zierikzee en trof daar een man bewusteloos naast zijn fiets aan. Waar andere passanten doorreden, belde Johan van der Wekken onmiddellijk 112 en begon op aanwijzing van de meldkamer-centralist met het toepassen van reanimatie, hoewel hij dit nooit eerder had geleerd of geoefend. Ondanks dit kordate en moedige optreden is de aangetroffen man enkele dagen alsnog overleden.

Hoewel zijn optreden tot uitgebreide media-aandacht leidde, voelt Johan zich niet moedig of zo en zeker geen held. Hij vindt dat hij gewoon heeft gedaan wat hij moest doen en leeft mee met de nabestaanden van de man die hij heeft getracht het leven te redden.
Provincie:
Tag(s):