maandag, 28. april 2008 - 21:59

'Gevaarlijke spin houdt Nederland wakker'

Uithoorn

In navolging op de Amerikanen en de Belgen circuleert momenteel een e-mail waarin wordt gewaarschuwd over een zeer gevaarlijke Afrikaanse spin die in Nederland zou zijn gesignaleerd.

In de mail, die is gericht aan scholen en kinderdagverblijven, zijn foto’s toegevoegd waarin je kan zien hoe ernstig het wel niet met je kan aflopen, wanneer je door het diertje wordt gebeten. Zelfs op de site van Ziekenhuis.nl waarschuwen forumgebruikers voor de levensgevaarlijke spin.

Een woordvoerder van Arachnologische Vereniging in België laat in een reactie weten dat het om pure lariekoek gaat. De vereniging zegt dat het verhaal in 2003 is komen overwaaien uit Amerika. De spin op de foto is zelfs geen Afrikaanse, maar een Amerikaanse soort.

Door alle commotie dat is ontstaan krijgen enkele GGD-en in Nederland sinds deze week verontruste telefoontjes. Ook een school in Uithoorn heeft maandag 28 april de ouders gewaarschuwd voor de griezel via hun mailbestand.

In de toekomst, wanneer de klimaatverandering zich doorzet, dan adviseert onze redactie wel om uw dekbed nog eens flink op te schudden voor u slapen gaat.
Provincie:
Tag(s):