woensdag, 1. oktober 2008 - 13:25

Gevaarlijke stoffen zonder etiket tussen afval

Dalfsen

Op dinsdag 30 september werd er een (milieu)controle uitgevoerd bij een bedrijf in Dalfsen. De controle werd uitgevoerd door diverse medewerkers van politie IJsselland waaronder milieuspecialisten in samenwerking met medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID). Op het bedrijfsterrein werden meerdere gevaarlijke situaties aangetroffen. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Gevaarlijke stoffen zonder etiket
Zo stonden er tussen het afval diverse vaten met gevaarlijke stoffen die niet voorzien waren van de verplichte waarschuwende etiketten. Verder werd over het gehele terrein het nodige afval aangetroffen waaronder veel puin.

Wasplaats
De op het terrein aanwezige wasplaats bleek niet aan de normen te voldoen en zeer slecht te zijn onderhouden. Deze werd direct gesloten. Door de politie worden voor deze feiten de nodige processen-verbaal opgemaakt.

Stieren
Tevens zijn er op het terrein stieren aangetroffen welke niet waren voorzien van de vereiste oormerken. Dit wordt nog nader onderzocht. In opdracht van de AID werden twee pallets met verboden gewasbeschermingsmiddelen afgevoerd.

Door de AID wordt hiervoor een boeterapport opgemaakt. De administratie van het bedrijf wordt nader onderzocht door financieel rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):