maandag, 9. juni 2008 - 16:24

Gevallen van huidkanker nemen sterk toe

Den Haag

Het aantal mensen met huidkanker blijft toenemen: telde Nederland in het jaar 2000 nog 20.800 nieuwe gevallen van huidkanker, in 2015 zijn dat er bijna 36.800. Een stijging van maar liefst 75%.

Door de populariteit van zonnebaden en de toename van zonvakanties is het beschermen van de huid van levensbelang. Aangezien huidkanker een uiterst zichtbare vorm van kanker is, is het vaak mogelijk om de ziekte vroeg te herkennen en te behandelen. Het is van belang dat elke plek op de huid die groeit of van uiterlijk verandert door een arts wordt beoordeeld.

Bij ernstige vormen van huidkanker, zoals het melanoom, kan vroegtijdige ontdekking en behandeling zelfs levensreddend zijn. Om de bewustwording van de gevaren van huidkanker te vergroten, organiseren de Mauritsklinieken van Den Haag, Utrecht en Nijmegen ook dit jaar weer de Week van de Huid.

De Week van de Huid wordt jaarlijks georganiseerd door de Mauritsklinieken en vindt dit jaar plaats van 16 t/m 20 juni. Dit jaar zal de Week van de Huid in het teken staan van de huid en de zon. Open spreekuren bieden voor iedereen de mogelijkheid geheel kosteloos moedervlekken na te laten kijken door een dermatoloog.
Categorie:
Tag(s):