maandag, 14. april 2008 - 15:39

Gevangenisstraf en proeftijd van tien jaar voor pedoseksueel

Zeist

Een 46-jarige man uit Zeist die seksuele handelingen had verricht met een vierjarig meisje heeft van de rechtbank een gevangenisstraf van twintig maanden opgelegd gekregen, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank bepaalde eveneens dat de man zich gedurende een proeftijd van tien jaar moet houden aan de aanwijzingen van de reclassering, om herhaling te voorkomen.

De man had seksuele handelingen gepleegd bij zijn 4-jarige nichtje, onder andere bestaande uit het wrijven over haar geslachtdelen. In één geval is er tevens sprake geweest van het seksueel binnendringen van haar lichaam met een vinger. De man maakte daarbij ook digitale opnames. De handelingen vonden plaats terwijl hij op het meisje paste.

De man werd in 1990 veroordeeld voor een soortgelijk delict. De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij weer heeft toegegeven aan zijn lustgevoelen en niet tijdig hulp heeft gezocht. Om herhaling te voorkomen legde de rechtbank nu een proeftijd op van tien jaar.

De veroordeelde moet een intensieve deeltijdbehandeling gaan volgen bij de forensische polikliniek De Waag in Utrecht. Ook mag hij niet zonder toestemming verhuizen, moet hij voorgeschreven medicatie accepteren en zijn sociaal netwerk inzichtelijk maken. Hij mag ook geen contact zoeken met kinderen of met hen in één ruimte zijn.
Provincie:
Tag(s):