donderdag, 4. september 2008 - 19:06

Gevangenisstraf voor verzekeringsadviseur na verduistering

Utrecht

Een 55-jarige tussenpersoon in hypotheken en verzekeringen uit Baarn is donderdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk wegens het meermalen plegen van valsheid in geschrifte en verduistering.

Gevangenisstraf voor verzekeringsadviseur na verduistering
De man dupeerde als tussenpersoon zijn cliënten door geld dat hij op rekening van zijn bedrijf ontving voor de afkoop van verzekeringspolissen niet naar zijn cliënten over te maken, maar zelf te gebruiken. In totaal ging het om meer dan 250.000 euro. Daarnaast had de man de handtekening van zijn zonen nagebootst teneinde een tweetal polissen welke ten behoeve van de zonen waren afgesloten te kunnen belenen.

De slachtoffers zijn schadeloos gesteld door hun verzekeringsmaatschappij. Volgens de rechtbank heeft de man het vertrouwen dat zijn cliënten en de levensverzekeringsmaatschappij in hem stelden zwaar geschonden en het vak van tussenpersoon in diskrediet gebracht.

De rechtbank kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de verdachte gedurende jaren op financieel te grote voet heeft geleefd en dit jaren heeft kunnen volhouden door het ene gat met het andere gat te vullen, waarbij hij er niet voor terugdeinsde strafbare feiten te plegen, indien zijn financiële toestand daarom vroeg.
Provincie:
Tag(s):